انواع روشهای تشخیص بیماری ویلسون

انواع روشهای تشخیص بیماری ویلسون | پیوند کبد اصفهان

تشخیص بیماری ویلسون

شما بعد از خواندن این نوشتار از سایت دکتر امین بحرینی جراح پیوند کبد اصفهان با انواع روشهای تشخیص بیماری ویلسون آشنا خواهید شد.تشخیص بیماری ویلسون می تواند چالش برانگیز و مشکل باشد، زیرا علائم آن معمولاً با سایر بیماری های کبدی، مانند هپاتیت، مشابه هستند و تشخیص آن ها از همدیگر سخت می باشد. علاوه بر آن علائم می توانند با گذشت زمان شدیدتر و بدتر شوند. تغییرات رفتاری که به تدریج بروز می کنند می توانند از علائم بارز بیماری ویلسون باشند.

پزشکان برای تشخیص بیماری به ترکیبی از علائم و نتایج آزمایشات تکیه می کنند. آزمایشات برای تشخیص بیماری ویلسون عبارتند از:

آزمایش خون و ادرار

آزمایش خون می تواند برای بررسی عملکرد کبد و ناهنجاری در آنزیم های کبدی، سطح مس در خون، سطوح پایین تر سرولوپلاسمین، (پروتئینی که مس را از طریق خون منتقل می کند) انجام می گیرد.

پزشکتان همچنین احتمال دارد میزان مس دفع شده در ادرار شما را در طی یک دوره 24 ساعته اندازه گیری کند.

انواع روشهای تشخیص بیماری ویلسون | پیوند کبد اصفهان

معاینه چشم با استفاده از میکروسکوپ با منبع نور زیاد (لامپ شکاف)

چشم پزشکتان حلقه های کایزر-فلیشر را که در اثر مس زیاد در چشم ایجاد می شود را بررسی می کند. این بیماری همچنین با نوعی آب مروارید به نام آب مروارید آفتابگردان همراه است که در معاینه چشم تشخیص داده می شود.

برداشتن نمونه ای از بافت کبد برای آزمایش (بیوپسی)

پزشکتان می تواند بیوپسی کبد را برای بررسی علائم و آسیب مقدار زیاد مس توصیه کند. احتمالا باید هشت ساعت قبل از انجام بیوپسی کبد مصرف برخی از داروهای خود را متوقف کنید و ناشتا باشید.

قبل از قرار دادن سوزن برای گرفتن نمونه بافتی، از بی حسی موضعی و در صورت نیاز از داروهای آرام بخش و داروهای ضد درد استفاده می شود. قبل از رفتن به خانه، بهتر است چند ساعت در تخت خود دراز بکشید.

آزمایش ژنتیک

آزمایش خون می تواند جهش های ژنتیکی که باعث ایجاد بیماری ویلسون می شوند را شناسایی کند. آزمایش ژنتیکی به پزشکتان این امکان را می دهد تا خواهران و برادران شما نسبت به بروز بیماری غربالگری شوند و با تشخیص زود هنگام قبل از بروز علائم درمان را شروع کنند. اسکن تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی (MRI) و توموگرافی کامپیوتری (CT) ممکن است به تشخیص هرگونه ناهنجاری مغزی، به خصوص اگر علائم عصبی داشته باشید کمک کند. با تجویز این آزمایشات، پزشکتان به دنبال نشانه های الکتریکی ضعیف ساقه مغز و آسیب به مغز و کبد خواهد بود.

همچنین اگر باردار هستید و مبتلا به این بیماری باشید، می توانید غربالگری را برای نوزاد خود انجام دهید.

پیش آگهی بیماری ویلسون

هرچه زودتر بیماری شما تشخیص داده شوند، پیش بینی شما بهتر خواهد بود. در صورت عدم درمان بیماری ویلسون می تواند به نارسایی کبد و آسیب مغزی تبدیل شود.

درمان زود رس می تواند به پیشگیری مسائل عصبی و آسیب های کبدی کمک کند. درمان در مرحله بعدی می تواند از پیشرفت بیشتر این بیماری جلوگیری کند. حتی افراد در مراحل پیشرفته یاد می گیرند که چگونه علائم خود را در طول زندگی مدیریت کنند.


دوستان عزیز جهت مسیریابی تا مطب دکتر امین بحرینی توسط گوگل مپ کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی :

هموکروماتوز | علل و علائم

روش های تشخیص هموکروماتوز

روشهای درمان هموکروماتوز

بیماری ویلسون چیست و چه علائمی دارد؟

اشنایی با عوارض بیماری ویلسون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *