
تشخیص زخم گوارشی در کودکان :
پزشک برای تشخیص زخم گوارشی در کودکان، تصویربرداری با اشعه ایکس از سیستم گوارشی فوقانی انجام می دهد. تا به خوبی مجاری گوارشی کودک را بررسی کند. این تصویربرداری از مری، معده و دوازدهه انجام می شود. پزشک همچنین انجام آندوسکوپی فوقانی را برای تشخیص زخم گوارشی در کودکان توصیه می کند خصوصا اگر به وجود زخم مشکوک باشد. این روش که به کمک دریافت داروی آرام بخش انجام می شود، شامل وارد کردن یک آندوسکوپ (یک لوله کوچک منعطف مجهز به دوربین در انتهای خود) از راه گلو به داخل معده و روده می باشد. در ادامه به درمان زخم گوارشی در کودکان میپردازیم
این کار امکان مشاهده پوشش مری، معده و دوازدهه و بررسی وجود التهاب، آلرژی غذایی یا زخم گوارشی در کودکان را فراهم می کند. آندوسکوپی فوقانی برای نمونه برداری بافتی به منظور بررسی عفونت هلیکوباکتر پیلوری نیز انجام می گیرد.
درمان زخم گورشی در کودکان :
زخم گوارشی در کودکان که در اثر عفونت اچ پیلوری ایجاد شده است. با درمان ترکیبی دو نوع آنتی بیوتیک و یک داروی مهار کننده اسید معده قابل درمان است. آنتی بیوتیک ها برای دوره 1تا 2 هفته ای مصرف می شوند و داروی ضد اسید برای دو ماه یا بیشتر تجویز می شود. ترمیم زخم گوارشی در کودکان به 8 هفته زمان نیاز دارد اما درد معمولا بعد از چند روز یا یک هفته برطرف می شود.
برای اطمینان از درمان زخم گوارشی در کودکان، پزشک انجام یک تست مدفوع برای اطمینان از پاکسازی عفونت هلیکوباکتر پیلوری را توصیه می کند. اگر علائم ادامه یابند و یا تشدید شوند، پزشک 6 تا 12 ماه بعد آندوسکوپی را تکرار می کند. درمان زخم گوارشی در کودکان که در اثر داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی ایجاد شده است در موارد نادر به جراحی نیاز دارد و معمولا با یک داروی مهار کننده اسید و قطع مصرف این داروها بهبود می یابد. برای درمان این نوع زخم گوارشی در کودکان نیازی به استفاده از آنتی بیوتیک ها نیست.
دکتر امین بحرینی
پیوند کبد اصفهان
دوستان عزیز جهت مسیریابی تا مطب دکتر امین بحرینی توسط گوگل مپ کلیک کنید.