درمان التهاب معده و دوازدهه (گاستریت و دئودنیت )

درمان التهاب معده و دوازدهه | پیوند کبد اصفهان

التهاب معده و دوازدهه چگونه درمان می شود؟

درمان التهاب معده و دوازدهه (گاستریت و دئودنیت ) : نوع درمان توصیه شده و زمان بهبودی به عامل بیماری شما بستگی دارد. ورم معده و دوازدهه اغلب بدون عارضه برطرف می شود، خصوصا زمانی که از داروها یا انتخاب های سبک زندگی ناشی شده باشد.در این بخش از سایت دکتر امین بحرینی جراح پیوند کبد اصفهان قصد داریم راه هایی برای درمان التهاب معده و دوازدهه خدمت شما ارائه دهیم.

آنتی بوتیک ها

عفونت های ناشی از هلیکوباکتر پیلوری با آنتی بیوتیک ها درمان می شوند. پزشک ممکن است ترکیبی از داروها را برای از بین بردن عفونت توصیه کند. به احتمال زیاد باید دو هفته یا بیشتر آنتی بیوتیک مصرف کنید.

داروهای کاهنده اسید

کاهش تولید اسید در معده اقدام درمانی مهمی محسوب می شود. ممکن است مصرف داروهای بدون نسخه که ترشح اسید معده را کاهش می دهند به شما توصیه شود. این داروها شامل موارد زیر هستند:

  • سیمتیدین (Tagamet)
  • فاموتیدین (Pepcid)

داروهای مهارکننده پمپ پروتون که سلول های تولیدکننده اسید را مسدود می کنند، اغلب برای درمان این بیماری ها مورد نیاز می باشند. همچنین ممکن است به استفاده طولانی مدت از آن ها نیاز باشد. برخی از این داروها عبارت اند از:

  • اسومپرازول (Nexium)
  • لانسوپرازول (Prevacid)
  • اومپرازول (Prilosec)
  • داروهای ضد اسید

به منظور تسکین موقتی نشانه ها ممکن است پزشک شما استفاده از داروهای ضد اسید را برای خنثی سازی اسید معده و کاهش درد توصیه کند. این داروها نیاز به نسخه و دستور پزشک فوق تخصص گوارش ندارند. برخی از داروهای ضد اسید عبارت اند از:

  • کلسیم کربنات (Tums)
  • منیزیم هیدروکسید (شیر منیزیم)
  • کلسیم کربنات و منیزیم هیدروکسید (Rolaids)

داروهای ضد اسید می توانند مانع از جذب سایر داروها در بدن شوند، بنابراین برای جلوگیری از این عارضه جانبی، توصیه می شود که داروهای ضد اسید را حداقل یک ساعت قبل از داروهای دیگر مصرف نمایید. با این وجود، توصیه می شود که داروهای ضد اسید فقط بعضی اوقات مورد استفاده قرار گیرند. اگر نشانه های سوزش معده، سوءهاضمه، یا ورم معده را بیش از دوبار در هفته و به مدت بیشتر از دو هفته تجربه می کنید، به پزشک گوارش مراجعه نمایید. پزشک می تواند به درستی مشکل شما را تشخیص داده و داروهایی را برای درمان مشکل شما تجویز کند.

درمان التهاب معده و دوازدهه | پیوند کبد اصفهان

تغییر سبک زندگی

کشیدن سیگار، استفاده زیاد از الکل، و مصرف داروهایی مانند آسپرین و NSAIDها التهاب دستگاه گوارش را افزایش می دهد. کشیدن سیگار و مصرف زیاد الکل (بیش از ۵ نوشیدنی در روز) نیز خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد. اغلب توصیه می شود که سیگار و الکل را به طور کامل کنار بگذارید. اگر داروهای مسکّن مانند آسپرین، ناپروکسن، و ایبوپروفن عامل التهاب باشند، باید مصرف این داروها را نیز متوقف کنید.

اگر به بیماری سلیاک مبتلا هستید، باید گلوتن را از رژیم غذایی خود حذف کنید.


دکتـر امیـن بحرینـی
جراح پیوند کبد اصفهان

جهت مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر امین بحرینی کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی :

پیشگیری و درمان از یبوست کودکان

آندوسکوپی چیست ؟

خطرات و عوارض آندوسکوپی

علائم بیماری گاستریت و دئودنیت (ورم معده و التهاب دوازدهه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *