درمان کولسیستیت حاد

پیوند کبد اصفهان | درمان کولسیستیت حاد

درمان کولسیستیت حاد چگونه است ؟

اگر به کولسیستیت حاد مبتلا شده باشید، احتمالاً باید برای مداوا در بیمارستان بستری شوید.  روش های درمان کولسیستیت حاد در زیر آمده است :

درمان اولیه

درمان اولیه معمولاً شامل موارد زیر است:

  • رعایت رژیم غذایی برای برطرف کردن صفرا از کیسه صفرا
  • دریافت مایعات تزریقی از طریق داخل وریدی برای جلوگیری از کم آبی بدن
  • مصرف دارو برای تسکین درد
  • مصرف دارو و آنتی بیوتیک درصورت تشخیص عفونت

دوره درمانی اولیه اغلب باید تا یک هفته ادامه پیدا کنند.

بعد از درمان اولیه، هر سنگ کیسه صفرا که ممکن است باعث کولسیستیت حاد شود، معمولاً به کیسه صفرا برمی گردد و باعث التهاب دوباره کیسه صفرا شود.

عمل جراحی

جراحی کیسه صفرا امکان دارد در بعضی از موارد پس از درمان اولیه توصیه شود تا از بازگشت مجدد آن جلوگیری شود و خطر ابتلا به عوارض جدی کاهش پیدا کند. جراحی برداشتن کیسه صفرا به عنوان کوله سیستکتومی شناخته می شود. اما در موارد بسیار نادر، اگر جراحی امکان پذیر نباشد، ممکن است یک روش جایگزین به نام کوله سیستوستومی از راه پوست انجام شود. در کوله سیستوستومی بوسیله یک سوزن از طریق شکم مایعاتی را که در کیسه صفرا ایجاد شده است کشیده می شود. در صورتی که کاندید جراحی برداشتن کیسه صفرا باشید، پزشک متخصص بهترین زمان برای از بین بردن کیسه صفرا را مشخص می کند. در بعضی موارد شاید لازم باشد شما بلافاصله 1 یا 2 روز بعد از تشخیص عمل جراحی انجام دهید، یا باید چند هفته صبر کنید تا التهاب برطرف شود.

جراحی می تواند به 3 روش انجام شود:

  • کوله سیستکتومی لاپاروسکوپی

کوله سیستکتومی لاپاروسکوپی، نوعی عمل جراحی است که در آن کیسه صفرا با استفاده از ابزارهای جراحی مخصوص و از طریق چند برش کوچک در شکم شما، برداشته می شود.

  •  کولسیستکتومی لاپاروسکوپی تک برشی

کوله سیستکتومی لاپاروسکوپی تک برشی، که در آن کیسه صفرا از طریق یک برش معمولاً در نزدیکی شکم برداشته می شود.

  • کولسیستکتومی باز

در کوله سیستکتومی باز کیسه صفرا از طریق یک برش بزرگتر از شکم خارج می شود. اگرچه برخی از افرادی که کیسه صفرا آنها جراحی شده پس از خوردن غذاهای خاص علائم نفخ و اسهال را تجربه کرده اند، اما بدون داشتن کیسه صفرا می توان زندگی کاملاً عادی داشت. کیسه صفرا، اندامی کاملا مفید می باشد، اما ضروری نیست زیرا کبد هم می تواند صفرا برای هضم غذا تولید کند.


مطالب مرتبط :

سنگ های صفراوی

کوله سیستیت کیسه صفرا

کولسیستیت حاد | علائم

علت كولسیستیت حاد

روش های تشخیص کولسیستیت حاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *