
.راه های تشخیص و درمان کلیه نعل اسبی
در مقاله امروز سایت دکتر امین بحرینی متخصص و جراح پیوند کبد اصفهان به مطالعه راه های تشخیص و درمان کلیه نعل اسبی خواهیم پرداخت.
جالب اینجاست که بیماران مبتلا به کلیه نعل اسبی به نظر می رسد خطر ابتلا به نوع خاصی از تومور کلیه به نام “تومور ویلمز” را افزایش دهند. دلایل این خطر به طور کامل شناخته نشده است. این اولین بار توسط مطالعه معروف ملی تومور ویلمز ایجاد شد که تقریباً ۳۰ سال انجام شد و ۴۱ بیمار مبتلا به تومور ویلمز را شناسایی کرد که اتفاقاً کلیه نعل اسبی نیز داشتند.
شاید یکی از نگرانیهای مبرمتر روزانه این واقعیت باشد که کلیه نعل اسبی در معرض آسیبهای ناشی از ترومای بلانت شکمی است. برای مثال، در آسیب کمربند ایمنی ناشی از تصادف با وسیله نقلیه موتوری، کمربند ایمنی می تواند محتویات شکم، از جمله کلیه نعل اسبی را به ستون فقرات فشار دهد. کلیههای طبیعی انسان که بالاتر قرار میگیرند و به هم متصل نیستند. معمولاً در معرض خطر نیستند.
مطلب پیشنهادی : نحوه چگونگی تشکیل کلیه نعل اسبی
نحوه تشکیل کلیه نعل اسبی
همانطور که در بالا ذکر شد، کلیه نعل اسبی معمولاً در تصویربرداری تصادفی شکم تشخیص داده می شود. اگر علائم یا عوارض فوق ذکر شده باشد، معمولاً به بررسی های بیشتر نیاز است. به عنوان مثال، اگر در محل کلیه نعل اسبی دچار عفونت های مکرر دستگاه ادراری شده اید. متخصص اورولوژیست شما معمولاً چیزی به نام سیستورتروگرام ادراری (VCUG) را برای تعیین وجود رفلاکس ادرار توصیه می کند. آزمایش های دیگری که ممکن است سفارش داده شوند عبارتند از:
آزمایشهای عملکرد کلیه:
این آزمایشها معمولاً شامل آزمایشهای خون مانند BUN و سطح کراتینین و تخمین GFR میشوند. آزمایش ادرار برای پروتئین یا خون نیز مفید است.
- اسکن جریان کلیه برای تایید انسداد
- سی تی اوروگرام
دکتر امین بحرینی را در اینستاگرام دنبال کنید
آیا کلیه نعل اسبی، نیاز به درمان دارد؟
اگر هیچ عارضه عمده یا علائم نگران کننده ای وجود نداشته باشد. و عملکرد کلیه طبیعی باشد. نیازی به درمان بیشتر نیست. با این حال، هنوز باید به بیمار در مورد حساسیت کلیه خود به ترومای بلانت شکم هشدار داده شود. در صورت مشاهده عوارض ناشی از انسداد جریان ادرار، بیمار باید توسط متخصص (نفرولوژیست و اورولوژیست) مورد ارزیابی قرار گیرد تا اقدامات بعدی مشخص شود و بررسی شود. که آیا اصلاح جراحی می تواند انسداد را برطرف کند یا خیر. در اکثر بیماران، پیش آگهی طولانی مدت خوب است.