روش های تشخیص کولسیستیت حاد

پیوند کبد اصفهان | تشخیص کولسیستیت حاد

تشخیص کولسیستیت حاد به چه صورت می باشد؟

اگر شما دچار درد شکمی شدید هستید، پزشک احتمالاً یک آزمایش ساده به نام علامت مورفی را انجام می دهد. از شما خواسته می شود که با فشار دادن فشار دست بر روی شکم، درست زیر قفسه دنده خود، عمیق نفس بکشید. کیست کیسه صفرا به هنگام نفس کشیدن به سمت پایین حرکت می کند. اگر مبتلا به کولسیستیت باشید، با فشار دادن دست پزشک متخصص ، درد ناگهانی را احساس خواهید کرد. اگر علائم شما نشان دهد که کولسیستیت حاد دارید، پزشکتان شما را برای آزمایش و معالجه بیشتر بلافاصله در بیمارستان بستری می کند. پزشکتان به طور معمول از شما سؤال می کند که آیا شما سابقه کولسیستیت را دارید زیرا اغلب احتمال دارد بیماری عود کند و بازگردد. معاینه جسمی نشان می دهد که کیسه صفرا چقدر حساس است. در ادامه به بررسی روش های تشخیص کولسیستیت حاد می پردازیم .

پزشکتان احتمال دارد آزمایش های زیر را توصیه کند:

سونوگرافی می تواند سنگ کیسه صفرا و وضعیت کیسه صفرا را نشان دهد.

  • آزمایش خون

تعداد گلبول های سفید خون بالا ممکن است نشان دهنده عفونت باشد. مقادیر بالای بیلی روبین، قلیایی فسفاتاز و آمینوترانسفراز سرم نیز ممکن است به پزشک در تشخیص کمک کند.

  • توموگرافی کامپیوتری (CT) یا اسکن های فراصوت

اسکن کیسه صفرا می تواند علائم کولسیستیت را نشان دهد.

  •  اسکن ایمینودیستیک اسید کبدی (HIDA)

HIDA به عنوان اسکن کولین، اسکن کبدی یا اسکن کبدی شناخته می شود و اسکن تصاویری از کبد، کیسه صفرا، مجاری صفراوی و روده کوچک را تهیه می کند.

HIDA به پزشکتان اجازه می دهد تا میزان تولید و جریان صفرا از کبد به روده کوچک را ردیابی کرده و تشخیص دهد که آیا انسداد وجود دارد و انسداد در کدام قسمت دیده می شود.


مطالب مرتبط :

جراحی لاپاراسکوپی صفرا

کیسه صفرا و عملکرد آن

سنگ های صفراوی

کوله سیستیت کیسه صفرا

کولسیستیت حاد | علائم

علت كولسیستیت حاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *