
روش های درمانی عفونت کمپیلوباکتر
عفونت کمپیلوباکتر معمولا به درمان خاصی نیاز ندارد. چرا که در بسیاری از افراد، علائم بعد از گذشت چند روز کاملاً از بین میرود. بنابراین در صورتیکه پس از گذشت چند روز، علائم به قوت خود باقی بماند مراجعه به پزشک برای آغاز درمان ضروری است.
البته لازم به ذکر است که افراد مبتلا به بیماریهای خود ایمنی و همچنین افرادی که دچار ضعف سیستم ایمنی بدن هستند، بهتر است در ابتدای بروز علائم، برای کنترل و آغاز درمان به پزشک مراجعه کنند. چرا که ممکن است سیستم ایمنی این افراد برای کنترل علائم این بیماری، پاسخگو نباشد.
در بسیاری از افراد، عفونت کمپیلوباکتر میتواند منجر به کم آبی شدید بدن شود. این افراد در صورت داشتن علائمی همچون علائم زیر، بهتر است در اسرع وقت با یک متخصص در مورد علائم خود صحبت کنند:
- تیرگی ادرار
- خشکی پوست
- خشکی دهان
- سرگیجه
- دردهای رودهای
- تب بالا
درمان عفونت کمپیلوباکتر، مانند بسیاری از بیماریهای عفونی از طریق آنتیبیوتیک و ضد باکتری انجام میشود. در این میان استفاده از روغنهای گیاهی نیز میتواند در کنترل علائم و بهبود این بیماری عفونی موثر واقع شود:
- روغن آویشن
- روغن میخک
- روغن پرتقال
- روغن ترنج
تشخیص بیماری عفونت کمپیلوباکتر
تشخیص عفونت کمپیلوباکتر نیز مانند هر بیماری دیگری به بررسیهای تخصصی نیازمند است. از این رو معمولاً انجام آزمایش خون، برای تشخیص باکتری موجود در خون و همچنین آزمایش نمونه مدفوع بهترین راه برای تشخیص بیماری کمپیلوباکتر است.
پیشگیری از عفونت کمپیلوباکتر
پیشگیری از عفونت کمپیلوباکتر مانند بسیاری از بیماریهای عفونی مشابه، میتواند با رعایت چند نکته ساده انجام شود. اولین و مهمترین گام برای پیشگیری از این بیماری طبخ کامل گوشت و پرهیز از مصرف هر گونه گوشت نپخته یا نیمه پخته است.
یکی دیگر از راههای پیشگیری از عفونت کمپیلوباکتر چکاپ منظم حیوانات خانگی و اطمینان از آلوده نبودن آنها است. زیرا این بیماری می تواند از حیوان خانگی به انسان منتقل شود.
برای اطمینان از پیشگیری از عفونت کمپیلوباکتر، استفاده از دستکش هنگام تماس با ادرار یا مدفوع حیوان خانگی یکی از ضروریات است. چرا که این عفونت از طریق مدفوع حیوانات خانگی به سرعت منتقل میشود.
صفحه اینستاگرام دکتر امین بحرینی متخصص و جراح پیوند کبد اصفهان
مطالب پیشنهادی :
علائم و عوارض عفونت کمپیلوباکتر