
آشنایی با بیماری کولیت زخمی
بیماری کولیت زخمی (ulcerative colitis) همانطور که از نامش هم پیداست، از جمله اختلالاتی است که سبب التهاب روده بزرگ میشود. با توجه به اینکه وظیفه جدا کردن مواد غذایی از مواد هضم نشده و دفع پسماندها بر عهده روده بزرگ است، بنابراین بیماری کولیت زخمی میتواند مشکلات متعددی را برای بیمار ایجاد کند. از این رو به شما عزیزان توصیه میکنیم که برای کسب اطلاعاتی در مورد علائم بیماری کولیت زخمی زخمی و راههای مقابله با آن در این مطلب از سایت دکتر امین بحرینی جراح پیوند کبد اصفهان همراه ما باشید.
کولیت زخمی یعنی چه؟
بیماری کولیت زخمی که تحت عنوان اولسراتیو نیز شناخته میشود، نوعی بیماری مزمن است، که در طولانی مدت رودهها را تحت تاثیر قرار میدهد. این بیماری معمولا به شکل التهاب یا زخم روده بزرگ (کولون) و راست روده (رکتوم) بروز پیدا می کند.
بیماری کولیت زخمی معمولا به صورت قطعی قابل درمان نیست. اما در صورتی که به موقع تحت کنترل قرار گیرد، از علائم آن کاسته میشود. علائم ناخوشایند ایجاد شده توسط این بیماری میتواند منجر به درگیری بخشهای مختلف بدن و ایجاد بیماریهایی مثل پوکی استخوان، آرتریت، بیماریهای کبدی و … شود.
علائم بیماری کولیت زخمی
این بیماری هم مانند هر بیماری دیگری معمولا با علائم و نشانههایی همراه است. در این میان یکی از علائم مشترکی که تقریبا همه بیماران مبتلا به کولیت زخمی آن را تجربه میکنند، احساس درد در قسمت پایین و سمت چپ شکم است.
البته در برخی از این بیماران این درد با خونریزی بخش رکتوم به هنگام اجابت مزاج نیز همراه است. اما ممکن است، برخی از افراد مبتلا به این بیماری در طول زمان بیماری خود به ندرت با خونریزی مواجه شوند.
برخی دیگر از علائم و نشانههای بیماری کولیت زخمی که ممکن است، افراد مختلف بر اساس پیشروی بیماری خود با آن مواجه شوند، به شرح زیر است:
- دردهای شدید در ناحیه شکمی که با حرکت روده همراه است
- احساس نیاز شدید و فوری مدفوع
- احساس دفع ناقص مدفوع
- دفع مقادیری از خون یا مخاط چرکی به همراه مدفوع
- خونریزی از ناحیه مقعد به همراه سوزش
- اجابت مزاج مکرر به صورت مدفوع شل یا اسهال خونی
- درد در مفاصل یا وجود مشکلات پوستی در صورت پیشروی بیماری و درگیری بخشهای دیگر به جز دستگاه گوارش
- تب
- از دست دادن اشتها و به دنبال آن وزن
- خستگی شدید
- کم خونی
- از دست دادن آب بدن
دکتـر امیـن بحرینـی
جراح پیوند کبد اصفهان
جهت مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر امین بحرینی کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی :
عوارض و درمان بزرگ شدن طحال