
علت بروز بیماری ازوفاژیت چیست؟
طبیعتاً عوامل و شرایطی وجود دارند که میتوانند منجر به بروز ازوفاژیت یا التهاب مری شوند. این عوامل که معمولا به عنوان علت عمده بروز ازوفاژیت یا التهاب مری در نظر گرفته میشوند، شامل موارد زیر است:
عوارض دارویی
برخی از افراد هنگام استفاده از قرص، آب کافی با آن میل نمیکنند، همین هم منجر به باقی ماندن بخشی از قرص روی مری میشود. این رسوب دارویی به مرور زمان منجر به التهاب مری میشود. البته ناگفته نماند که بروز این عارضه بیشتر در مواقعی اتفاق میافتد که قرص بلعیدنی اندازه نسبتاً بزرگی داشته باشد.
التهاب لنفوسیتی
در برخی از موارد بیماری ریفلاوی لنفوسیتی سبب ایجاد تعداد زیادی لنفوسیت در مری میشود. این لنفوسیتها هم به تدریج سبب ایجاد ازوفاژیت یا التهاب مری میشوند.
رفلاکس اسید معده
رفلاکس اسید معده شایعترین علت بروز التهاب مری است. از آنجاییکه اسید معده برای هضم غذا در معده ترشح میشود، بنابراین خاصیت اسیدی قوی دارد. از این رو برخورد مداوم آن با مری منجر به بروز التهاب خواهد شد.
آلرژی
ابتلا به برخی از آلرژیها ممکن است باعث ازوفاژیت ائوزینوفیل شوند. ائوزینوفیلها نوعی گلبول سفید هستند که باعث ایجاد تحریکهای آلرژیک میشوند. همین واکنش آلرژیک یا عفونت نیز منجر به افزایش تعداد ائوزینوفیلها در خون شده و ایجاد التهاب میکند.
در برخی از افراد مصرف مواد غذایی مانند شیر، تخممرغ، گندم، سویا، بادام زمینی، لوبیا و گوشت گاو احتمال بروز واکنش آلرژیک را افزایش میدهد. اما التهاب مری تنها محدود به آلرژیهای غذایی نیست، بلکه در اثر آلرژنهای استنشاقی هم میتواند بروز پیدا کند.
بیماریهای عفونی
برخی از عفونتهای باکتریایی، ویروسی و قارچی ممکن است منجر به ایجاد التهاب در بافت مری شود. این عارضه اغلب در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، مشاهده میشود.
البته نوعی از قارچ دهانی به نام کاندیدا آلبیکنس هم یکی از علل شایع بروز بیماریهای عفونی است. بروز این عفونت هم با عملکرد سیستم ایمنی بدن رابطه مستقیمی دارد.
صفحه اینستاگرام دکتر امین بحرینی متخصص و جراح پیوند کبد اصفهان
مطالب پیشنهادی :
روش های درمان بیماری روده تحریک پذیر