
علل ایجاد کولیت زخمی
در نوشته قبل از سایت دکتر امین بحرینی جراح پیوند کبد اصفهان به علائم بیماری کولیت زخمی پرداختیم در این نوشته شما را با علل ایجاد کولیت زخمی اشنا می کنیم. تا پایان نوشته همراه ما باشیدو
علل ایجاد کولیت زخمی در حالت کلی مشخص نیست. اما بسیاری از پزشکان معتقدند که شرایط زندگی کنونی بشر و استرس نقش به سزایی در ایجاد آن دارد. همچنین ترکیبی از عوامل مانند ضعف سیستم ایمنی بدن، بیش فعالی، ژنتیک و … نیز میتوانند منجر به این بیماری شوند.
ضعف سیستم ایمنی بدن
ضعف سیستم ایمنی بدن منجر به تحت تاثیر قرار گرفتن بخشهای مختلف بدن میشود. در برخی از افراد این ضعف مستقیما بر روی روده بزرگ تاثیر میگذارد و منجر به بیماری کولیت زخمی میشود.
بیش فعالی سیستم ایمنی
در حقیقت در بیش فعالی، سیستم ایمنی به اشتباه تحریک شده و به لایه داخلی روده بزرگ حمله میکند. به این ترتیب روده بزرگ و کوچک فرد دچار التهاب میشود. این التهابها ممکن است در طولانی مدت منجر به ایجاد زخم در روده شود.
ژنتیک
مطالعات انجام شده نشان میدهد، که در بسیاری از افراد بیماری کولیت زخمی پیش زمینه ارثی و ژنتیکی دارد. هر چند این عامل ایجاد کننده هنوز توسط منابع علمی ثابت شده نیست. اما در حالت کلی طبق تحقیقات انجام شده در بسیاری از مواقع یکی از اعضای خانواده افراد مبتلا به بیماری کولیت زخمی نیز پیشتر دچار این بیماری بودهاند.
عوامل محیطی
در برخی از مواقع شرایط محیطی مختلف از قبیل رژیم غذایی ناسالم و پرچرب و مصرف برخی از داروها میتواند خطر ابتلا به بیماری کولیت زخمی را افزایش دهد. داروهای ضد التهابی، داروهای ضد بارداری و آنتیبیوتیکها از جمله اصلیترین داروهای ایجاد کننده این بیماری هستند.
خود ایمنی
بدن همواره به کمک سیستم ایمنی از خود در برابر عفونتها دفاع میکند. اما در برخی از مواقع عارضههای خود ایمنی علیه بافتهای سالم پادتن ترشح کرده و به خودش حمله میکند. به این ترتیب در بیماری کولیت زخمی نیز گلبولهای سفید علیه باکتریهای مفید روده پادتن ترشح میکنند و در دراز مدت منجر به بیماری میشوند.
دکتـر امیـن بحرینـی
جراح پیوند کبد اصفهان
جهت مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر امین بحرینی کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی :
عوارض و درمان بزرگ شدن طحال