مواد غذایی مضر کیسه صفرا

پیوند کبد اصفهان مواد غذایی مضر کیسه صفرا

مواد غذایی مضر برای کیسه صفرا :

کیسه صفرا عضوی از بدن است که تا وقتی کارش را درست انجام می دهد، کسی متوجه حضور آن نمی شود و به آن اهمیت نمی دهد. خیلی وقت ها همین کم توجهی ها به کیسه صفرا و خواسته های اوست که با دردهای شدید، ناراحتی خود را اظهار می کند. آن وقت است که دیگر زندگی فرد مختل شده و تمام حواسش به همین کیسه صفرا جمع می شود. کیسه صفرا در بدن انسان وظیفه انباشتن و تغلیظ صفرا را بعهده دارد تا به هضم چربی کمک نماید. وقتی که چربی وارد اثنی عشر می شود باعث تحریک و ترشح هورمون Cholecystokinin توسط مخاط روده می شود در ادامه به بررسی مواد غذایی مضر کیسه صفرا می پردازیم :

در ابتدا درمان طبی شامل تسـکین درد و تهـوع بیـماراست. پس از اقدامات فوق برداشتن کیسه صفرا درمان انتخـابی سنگ کیسه صفرا و کله سیستیت حاد می باشد. برداشتن کیسه صفرا با لاپاراسکوپ و یا جـراحی باز توسط دکتر متخصص انجام می شود

لبنیات پرچرب

اگر چه بدن ما نیازمند ویتامین دی، کلسیم و پروتئین های موجود در لبنیات است اما محصولات پرچرب و مصرف آنها در سطح بالا به علت وجود چربی های اشباع، ممکن است باعث تشکیل سنگ های صفراوی شوند

نوشیدنی های گازدار

یک عامل خطر مهم برای ایجاد سنگ های صفراوی هستند؛ بخصوص در افرادی که اضافه وزن دارند. نوشیدنی های گازدار حاوی شکر و کالری اضافه هستند و مطالعات نشان داده خطر ابتلا به سرطان در کیسه صفرا، مجاری صفراوی و اطراف کبد را افزایش می دهند.

 

غذاهای تصفیه شده

هر محصول تولید شده از آرد گندم و شکر تصفیه شده، مانند نان سفید، انواع شیرینی و پاستا، سبب تحریک کیسه صفرا می شود. مصرف بیشتر غلات سبوس دار می تواند به کاهش مشکلات صفراوی کمک کند.

 

غذاهای بسیار اسیدی

از قبیل مرکبات، قهوه و سس گوجه فرنگی باعث التهاب و تحریک کیسه صفرا می شود. این روند باعث کند شدن فرایند هضم شده و تجمع اسید را در بدن افزایش می دهد.

 

گوشت های چرب

یکی از مقصران اصلی ابتلا به مشکلات صفراوی گوشت های چرب هستند. محصولات غنی از چربی های اشباع و کلسترول شامل محصولات حیوانی پرچرب و غذاهای فراوری شده مانند سوسیس، هات داگ، کره و … باعث ایجاد یا تشدید درد کیسه صفرا می شوند. این محصولات سبب افزیش عملکرد کیسه صفرا و افزایش تولید صفرا می شود که این فرآیند با التهاب صفرا و در نهایت درد شدید همراه است.

 

غذاهای سرخ شده

رژیم های غذایی سرشار از محصولات سرخ شده و با کلسترول بالا نیز منجر به التهاب و تحریک کیسه صفرا می شوند. تشکیل سنگ های صفراوی یکی دیگر از نتایج مصرف زیاد این غذاها است. روغن زیتون روغن سالم تری تلقی می شود زیرا نسبت به سایر روغن ها چربی اشباع نشده بیشتری دارد. همچنین میزان چربی اشباع شده روغن زیتون از کره کمتر است.  تخم مرغ نیم رو و چربی های حیوانی و چربی هایی مانند خامه و سس سالاد .سوپ هایی که با خامه و شیر چرب درست شده اند. ه

مچنین در صورتی که بیماران نتوانند ادویه جات را تحمل نمایند بهتر است پرهیز گردد از

میوه جات اوکادو ( Avocado ) –

سیب کال و میوه های توتی ( Berries ).

به طور کلی باید از غذاهای سرخ شده:

آجیل – زیتون- شوری ها ( از قبیل خیار شور )

ذرت بوداده و چاشنی ها ( Relishes ) پرهیز به عمل آورد .


مطالب مرتبط :

جراحی لاپاراسکوپی صفرا

کیسه صفرا و عملکرد آن

سنگ های صفراوی

کوله سیستیت کیسه صفرا

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.