
میانگین مدت زمان بستری در بیمارستان پس از پیوند کبد دو تا سه هفته است. برخی بیماران ممکن است در زمان کمتری مرخص شوند، درحالیکه برخی ممکن است مدت بیشتری در بیمارستان بمانند، و این به مشکلاتی بستگی دارد که ممکن است ایجاد شوند. بیمار باید برای هر دو احتمال آماده باشد.
برای انتقالی راحت از بیمارستان به منزل، پرستاران و هماهنگکننده پیوند کمی بعد از انتقال بیمار از بخش مراقبتهای ویژه به بخش عادی، شروع به آمادهسازی بیمار برای مرخصی میکنند. یک دستورالعمل مرخصی در اختیار بیمار قرار میگیرد، که خلاصه چیزهایی است که بیمار باید قبل از رفتن به خانه بداند.
بیمار آموزش میبیند که چگونه داروهای جدید را مصرف کرده و فشار خون و نبض خود را چک کند. بیمار با انجام منظم این کارها، در کنترل سلامتی خود دخیل میشود. بیمار پیش از مرخصی، علامتهای پس زدن و عفونت را خواهد آموخت، و درخواهد یافت چه زمانی لازم است با پزشک خود تماس بگیرد.
بستری مجدد پس از مرخصی معمول است، خصوصاً طی سال اول پس از پیوند کبد ٬ بستری معمولاً بهخاطر درمان پس زدن پیوند یا عفونت است.
پس از پیوند کبد چه پیگیریهایی لازم است؟
اولین قرار ملاقات با پزشک پس از پیوند کبد عموماً ۱ یا ۲ هفته پس از مرخصی خواهد بود.طی این دیدار، بیمار با جراح و هماهنگکننده پیوند دیدار خواهد کرد. اگر لازم باشد، یک مددکار اجتماعی یا عضوی از تیم روانشناسی نیز حاضر خواهد یافت.
بیماران معمولاً حدود ۵ ماه پس از پیوند به بیمارستان باز میگردند. اگر لوله T طی عمل وارد شده باشد، جراح پیوند در این زمان آن را خارج خواهد کرد.
عموماً برنامهریزی میشود که بیماران در سالگرد اول پیوند خود به بیمارستان مراجعه کرده و پس از آن نیز هر سال یک بار برای بررسی وضعیت به بیمارستان مراجعه کنند.
پزشک مراقبتهای اولیه بیمار باید مطلع شود که وی چه زمانی پیوند را انجام داده و چه زمانی مرخص شده است. اگرچه بیشتر مشکلات مرتبط با پیوند باید در بیمارستان تحت درمان قرار گیرند، پزشک مراقبتهای اولیه بخشی مهم از مراقبتهای پزشکی بیمار باقی خواهد ماند.