
چگونه از خودتان در برابر عفونتها محافظت کنید؟
بهترین راه برای حفظ سلامت و جلوگیری از بروز عفونت بعد از انجام پیوند کبد یا پیوند کلیه ، شستشوی مرتب دستها با آب و صابون قبل و بعد از غذا ، قبل و بعد از دستشویی رفتن و هر وقت که از بیرون به خانه مراجعت می کنید.
شستشوی مرتب دهان و دندانها ، در صورت عطسه یا سرفه از دستمال کاغذی استفاده کرده وبلافاصله آنرا دور انداخته و دستهای خود را با آب و صابون بشویید.
درصورتی که کسی مبتال به سرماخوردگی یا آنفولانزا بود حتماً از وی دوری کنید. از بیان حساسیت شرایط خود به دیگران خجالت نکشید و از وی بخواهید بعد از درمان با او مالقات خواهید کرد.
به نظافت حمام و دستشویی خود اهمیت فراوان بدهید. میوه ها و سبزیها را با آب و کمی مایع صابون بشویید و از خوردن تخم مرغ عسلی یا خام و یا گوشت
نیم پز بپرهیزید ، زیرا ممکن است حاوی باکتری های مضری باشد که در اثر پخت ناکافی کاملا از بین نرفته باشند.
غذاهای داغ باید گرم بمانند مثال پلو خورشت باید تازه آماده شده و بلافاصله مصرف شود اگر سرد شد بهتر است نخورید.
غذاها و خوردنی های سرد باید سرد بمانند مثال سالادی که باید به صورت سرد سرو شودرا با فاصله بعد از خروج از یخچال میل کنید و اگر گرم شد بهتر است از مصرف آن صرف نظر کنید.
در خانه از حیوانات خانگی مثل سگ و گربه و یا پرنده نگهداری نکنید. سعی کنید همیشه آب معدنی یا آب جوشیده سرد شده بنوشید.
اگر به پرورش گل و گیاهان عالقه مند هستید ، حتما از دستکش استفاده کنید و بالفاصله بعد از اتمام کار دستهایتان را با آب و صابون بشویید
عفونت ها
بعلت مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی برای جلوگیری از رد پیوند کبد ، شما در معرض ابتلا به عفونتهای مختلف باکتریایی – ویروسی و قارچی هستید . برای جلوگیری از بروز عفونت ، داروهای ضد باکتری ، ضدقارچی و ضد ویروسی داده می شود.
علایم معمول عفونت
تب و لرز و گرگرفتگی
سرفه های خلط دار
گلو درد
خستگی شدید
خارج شدن مایع ( از محل عمل درناژ)
التهاب و درد و قرمزی در اطراف بخیه ها
سوزش ادرار – ادرار کدر
اگر هر کدام از عالیم عفونت را مشاهده کردید ، بلافاصله با تیم پزشکی خود تماس گرفته و به بیمارستان مراجعه کنید. در صورت سرماخوردگی قبل از مصرف خودسرانه هر دارو یا مسکن با پزشک خود مشورت کنید. به یاد داشته باشید “ آسپرین و بروفن “ مصرف نکنید و اگر مبتال به هر بیماری دیگری شدید حتماً
با پزشک خود مشورت کنید تا داروهای مناسب وضعیت شما برایتان تجویز گردد.
در صورت نیاز به ارجاع به پزشک متخصص دیگر ، پزشک خودتان برایتان معرفی نامه خواهد نوشت و داروها و وضعیت شما را شرح خواهد داد.
مطالب پیشنهادی مرتبط :
چه مشکلاتی با پیوند کبد مرتبط هستند؟
کبدی که در پیوند بهکار میرود از کجا میآید؟
جواب به سوال متداول: میزان موفقیت پیوند کلیه چقدر است؟